blogi-video-vs-livestream

Video vai livestream – kumpi kannattaa valita?

Oletko koskaan pohtinut, kumpi palvelee yrityksesi tai organisaatiosi tarpeita paremmin: video vai livestriimi? Kumpikin on erittäin tehokas apuväline markkinoinnissa. Listasimme kummastakin kolme hyvää puolta.

Miksi video?

1. Tutkitusti myyntiä ja tunnettavuutta lisäävä vaikutus

Videoita katsotaan paljon kohderyhmästä riippumatta. Peräti 86% videomarkkinointia hyödyntävistä yrityksistä kertoo videoiden tuoneen lisää liikennettä yrityksen kotisivuille. 78% kertoo tuote- ja esittelyvideoiden lisänneen myyntiä (Wyzowl, 2021). Videot ja kuvat lisäävät myös web-sivujen vierailuaikaa. Tämä parantaa yrityksesi sivujen löydettävyyttä Googlessa ja muissa hakukoneissa.

2. Tiivis ja visuaalisesti kiinnostava

Video ei päädy julkaisuun, ennen kuin olet siihen itse tyytyväinen. Hyvä markkinointivideo on ytimekäs ja menee suoraan asiaan. Opas- ja esittelyvideoista on hyötyä erityisesti silloin, kun yrityksesi tuote tai palvelu on vaikeasti selitettävä. Muutaman minuutin mittainen pätkäkin voi sisältää paljon asiaa. Videoihin voidaan lisätä editointipöydällä havainnollistavaa grafiikkaa, animaatiota ja näyttäviä visuaalisia efektejä, joiden avulla brändisi ja sanomasi jäävät varmasti mieleen. Muista, että informatiivisia videoita ja trailereita voidaan esittää myös osana livelähetyksiä ja muissa tapahtumissa!

3. Tarinallisuus ja tunteiden herättäminen

Videot voivat viihdyttää, naurattaa, itkettää ja jopa vihastuttaa. Vahvan reaktion aiheuttava mainosvideo tai lyhytelokuva säväyttää ja puhuttaa kahvipöydissä. Onnistuneen markkinointikampanjan salaisuus piilee käsikirjoituksessa. Lyhyetkin mainokset voivat noudattaa perinteistä draaman kaarta; videolla on alku, keskikohta ja lopetus. Videot voivat muodostaa myös jaksoista koostuvan sarjan tai oman miniuniversuminsa, josta voi tulla merkittävä osa yritysbrändiäsi. Toistuvissa hahmoissa on huumori- ja markkinointiarvoa. Voit pyytää tarjousta tällaisesta videosta Avea Medialta.

Miksi livestream?

1. Suora kontakti katsojiin ja asiakkaisiin

Valitse livestriimi erityisesti silloin, kun kaipaat suoraa interaktiota katsojien tai asiakkaiden kanssa. Striimien chat-ikkunat mahdollistavat katsojakysymyksien lähettämisen juontajalle tai esiintyjälle minimaalisella viiveellä. Yksittäisiä kommentteja tai Twitter-viestejä on mahdollista poimia myös ruudulle tuotannon toimesta. Hyödynnä chatin mahdollisuutta erityisesti virtuaalisissa myyntitilaisuuksissa, webinaareissa, haastatteluhetkissä ja konserteissa.

2. Aitous ja vapaamuotoisuus

Sinulla ei tarvitse olla teatterikorkeakoulun papereita, jotta voisit puhua tai esiintyä livestriimattavassa tilaisuudessa. Vaikka selostamista ja puhumista yleisölle kannattaa harjoitella, on luonnollisen live-esiintymisen seuraaminen kaikkein mukavinta katsojan näkökulmasta. Suoran lähetyksen kautta myös yleisön reaktiot pääsevät läpi. Livelähetykset voivat olla myös monen mittaisia ja näköisiä. Oletko viiden minuutin Instagram-liven, viikottaisten puolituntisten ohjelmien vai harvemmin järjestettävien virtuaalitapahtumien ystävä? Erityisesti Facebook, LinkedIn ja YouTube nostavat tällä hetkellä pitkiä livestriimejä paremmin esille.

3. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Livestriimien etu videoihin verrattuna on se, että ne tapahtuvat reaaliaikaisesti, ja tallenne on heti katsottavissa lähetyksen päättymisen jälkeen. Livestriimit eivät vaadi jälkituotantoa, mutta tallennetta kannattaa hyötykäyttää, sillä pitkästä webinaarista voidaan napata lyhyempiä pätkiä someen jaettavaksi. Pyydä meiltä tarjousta koostevideon editoinnista. Eniten aikaa kuluu striimin valmisteluun ja ennakkomarkkinointiin, vaikka toki lähetyksen voi toteuttaa spontaanistikin, jos vain kalusto ja yhteydet ovat kunnossa.

Comments are closed.